cor l’Aixa

cor l'Aixa

El Cor l’Aixa es va fundar el dia de Santa Cecília de l’any 1990 amb cantaires procedents, majoritàriament, d’altres formacions vocals, amb l’objectiu d’oferir versions de música coral de la màxima qualitat possible.

Des de la seva fundació fins al juliol de 1998 fou dirigit per Josep Maria Minguell i Roselló. Des d’aleshores i fins el juliol de 2012, la direcció anà a càrrec d’en Jordi Lluch i Arenas. A partir del setembre de 2012, el director és Pau Jorquera i Bordonau.

Actualment està format per una quarantena de cantaires d’arreu de la comarca del Maresme.

El seu repertori abarca diferents estils de música i època, a capella, amb formacions cambrístiques i orquestrals. Ha col·laborat, entre d’altres, amb l’orquestra Terrassa 48, l’Orquestra de Cambra del Maresme, i l’Orquestra Barroca Catalana.

Del seu repertori  cal destacar la representació escenificada de “Il Festino” d’Adriano Banchieri, comèdia madrigalesca del S. XVII, Requiem de G. Fauré, Missa de la coronació i cantata Grabmusik de W.A. Mozart, Gloria d’A. Vivaldi, etc.

També cal esmentar que fou escollit el seu projecte “Mompou: cançó i dansa” per ser interpretat al Festival de Música Tradicional de Manresa; espectacle que ha rodat per diverses poblacions.

Així mateix, en el Festival Primavera de les Arts d’Arenys de Munt col·laborà durant uns anys en produccions per a la representació de les òperes Marina, La Traviata, Nabuccodonosor i Carmen.

Altres obres a esmentar han estat l’estrena de l’obra “Requiem” del compositor mataroní Marcel Olm, la Petita Missa Solemne de G. Rossini i, en la celebració del vintè aniversari, al juliol de 2010, el Rèquiem de Mozart.

Els darrers concerts més significatius ham estat,l’estiu de 2013, amb les obres de W.A.MOZART “Vesperae solennes de Confessore” i “6 Notturni”, i l’estiu de 2014, amb les obres de G. F. HÄNDEL “Jubilate Deo d’Utrecht”, obra estrenada el 1714, i “fragments del Messiah”, ambdós concerts acompanyats per l’Orquestra Barroca Catalana.

Dins els actes programats en motiu del tricentenari, conjuntament amb la Coral Renaixença i la cobla La Principal del Llobregat, està oferint un cicle de concerts de cobla i cant coral, centrats amb música catalana i la suite de sardanes “Com a Casa”, en una de les actuacions els cors actuaren acompanyats per la cobla Ciutat de Sabadell.

[Pàgina pròpia]